xxx, pornsam, xpornplease, joyporn, pornpk, foxporn, porncuze, porn110, porn120, oiporn, pornthx, blueporn, roxporn, silverporn, porn700, porn10, porn40, porn800, porn900

Přání Argitalu: Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2018

ARGITAL si zvolil do svého loga želvu opírající se o kámen, jež společně symbolizují dlouhověkost a odolnost. Název Argital v sobě spojuje tři prvky:

ARGI = ARGILLA = JÍL

TA = TARTARUGA = ŽELVA

L = LONGEVITA = DLOUHOVĚKOST

Želvy patří ke skupině pravěkých plazů. Žily již zhruba před 220 miliony let a přečkaly všechny globální katastrofy na Zemi. Jsou symbolem dlouhého života a odolnosti. V mnoha kulturách jsou uctívány a personifikovány s Matkou Zemí. Želva se pohybuje velmi pomalu, ale vytrvale, dokud nedorazí do svého cíle. Její krunýř je tvrdý a vypadá mrtvě, ale pod ním se skrývá aktivní život.

Jíl je hornina, která snad nevypadá na první pohled příliš lákavě, ale ve své podstatě je plastická a živá a má výjimečné vlastnosti. Schopnost očišťovat organizmus a dodávat mu pružnost. Jíl připomíná pohádku o Šípkové Růžence, v níž princ polibkem probouzí princeznu k životu. Místo polibku však potřebuje k probuzení vodu.

Dalším elementem, který má afinitu k jílu, je dle antroposofického výkladu, naše duše. Mezi ní, želvou a jílem existuje neviditelná, ale důležitá vazba.